torsdag 8. mars 2012

Kvinnesak?

Siden det er kvinnedagen i dag tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om likestilling anno 2012 og mitt perspektiv. For noen uker siden var forfatteren av "Menn er fra Mars, kvinner fra Venus", John Gray,  på Skavlan. Gar Støre, Mona Levin og Timbuktu ble svært provoserte av at han påpekte det var stor forskjell på kjønnene. Jeg er svært enig i det han sa og mener at deler av likestillingsdebatten har sporet av i hvem som vasker, lager middag eller steller ungene.
Kvinner har unike egenskaper som menn ikke har og dette utnyttes ikke til det fulle. Kvinner i lederroller i dag blir skviset inn i en mannsform som ikke passer deres forutsetninger og man glemmer kvinners evne for empati, intuisjon og omsorg. Kvinnelige ledere prøver ofte å bli "menn" i stedet for å omfavne sine egne fordeler, noe som sjelden faller heldig ut.
Ellers i samfunnet blir "jente- og damesysler" som blogging, baking av cupcakes og håndarbeid sett ned på og blir ikke like mye verdsatt som for eksempel fotball og mekking på bil. Det ble et lite ramaskrik da Lego lanserte jentelego for en stund siden, og skrekk og gru attpåtill i rosa! Jentefilmer og jentebøker, såkalt chickflick og chicklitt, har ingen verdi enda millioner av kvinner velger å bruke tid på å se og lese dem.! Jeg sier at det er der vi må begynne! Verdsette og sette pris på det som av mange, både kvinner og menn, ses på som unyttig dill! Det er viktig at vi lærer våre døtre at det de gjør er like viktig som hva gutta driver med. Slik får vi i fremtiden sterke og selvsikre kvinner til å ta over lederroller og ta i bruk sine feminine egenskaper og kanskje blir verden tryggere og varmere? Jeg tror i hvertfall det!

2 kommentarer:

barnigjendesign sa...

Det var kloke ord fra en datter,helt enig, men for 30-35 år siden så verden litt annerledes ut. Barnehageplass var en skjeldenhet og Sfo var ikke funnet opp.

Mammadamen sa...

Hei Maria, så bra at du deler dine meninger om dette. Siden vi har en lang vei å gå, også her i Norge, hva angår likeverd mellom kjønnene er det så bra at kvinner deler sitt syn, tenker jeg!

Supert med slike innlegg!

Karianne:-)