mandag 2. april 2012

Frister det med et eple?

Et deilig sunt eple? Vel, det spørs hvor bra for deg det egentlig er. Aftenposten lot et grønt eple ligge i 5 måneder før det viste tegn til forråtnelse, og du kan lese mer her. I følge en norsk eplebonde tåler et eple fra 3 dager til 3 uker i romtemperatur før det bør havne i søpla. Dette forsterker teorien min om at det er svært mye sprøytemidler i utenlandske epler. Jeg er allergisk mot epler fra utlandet og klør i munnen etter bare en munnfull. Derimot så tåler jeg norske epler og økologisk dyrkede epler! I artikkelen hevdes det også at de i Florida advarer gravide mot å spise epler! Da er det noe fryktelig galt spør du meg.

1 kommentar:

magnus sa...

Det er vel flere faktorer enn sprøytemidler som er inne i bildet der, bl.a sort og hvordan frukten er hantert etter høsting. Har selv hatt økoeple stående på kjøkkenbenken i 14 dager uten noen større forringelse.
Verstingen i frukt/grønt er druer,
paradoksalt nok er det som oftest blir brakt med på sykebesøk!
Sitrusfrukt får et bad med soppmidler og antibiotika før den sendes ut til forbruker,(Thiabendazol og Imazalil).
Det er derfor økoappelsiner råtner så lett.