søndag 1. august 2010

Det er deilig å være økologisk i Danmark...

Vi kom hjem fra familieferie i Ebeltoft i Danmark i går og har hatt det supert! Denne ferien ble ikke kamerat mitt så mye brukt så jeg har ikke noen bilder å vise. Det ble også lite shopping, bare litt til barna og lego. I Legoland selvfølgelig ( som aldri mer skal besøkes i juli)!
Men matshopping ble det selvfølgelig. Og for et utvalg av økologiske varer, de står blandet med andre varer og er ikke noe dyrere. Her hjemme tar ikke den lokale Kiwibutikken jeg handler i inn melk enn gang. De prøvde en gang, men det var visst bare jeg som kjøpte den.
Det norske folk er visst ikke så opptatt av øko, men mest av pris viste en undersøkelse nylig. Myndighetene bør defor stimulere bønder og daligvarehandelen til å satse på økoprodukter ved å subsidiere slik at prisene blir de samme som på ikkeøko- varer! Vet at mange er enig, men hvordan skal vi bli hørt? Et lite hjertesukk fra en mamma som gjerne vil vite hva jeg dytter i barna, meg selv og samboern...

2 kommentarer:

Margith sa...

Vi er lige kommet fra ferie i Norge og jeg bemærkede godt forskellen på vores to landes økologivareudbud :-)
Men jeg er vild med Norge trods alt.

Sally' miljøvennlige hjem sa...

Ja det er sant det, Norge henger alltid etter Danmark i hva enn det skulle være...ganske trist at ikke det norske folk er mer opplyste om økologi og hvorfor man burde velge det fremfor å spare noen kroner..bra du tar opp temaet :-)