søndag 27. november 2011

Jeg skal gjøre deg så lykkelig



Som lesevenn for Ark har jeg fått lov og lese "Jeg skal gjøre deg så lykkelig" av Anne B. Ragde. Jeg leste ut boken i løpet av noen få dager og syntes den var ganske bra. Litt morsomt at det samtidig var mye skriverier i pressen og på blogger angående "Cupcake"- blogging og husmorrollen i dag.

 Boken handler om menneskene i et borettslag i Trondheim og deres skjebner. Her jobber ingen av kvinnene ute, de er hjemme og steller for mann og barn. Trappevasken er en stor greie og hybelkaniner finnes ikke! Det var artig å lese om en tid og en kvinnerolle som jeg ikke kjenner meg igjen i! Hjemme hos oss er det lite cupcakes og jeg er glad om jeg rekker å bake noen pepperkaker fra ferdigdeig og litt marsipan før jul ;)

lørdag 19. november 2011

Ønskeliste Ella

Sylvanian families fra de fleste lekebutikker.

Elvisdress fra Samogsofie.no

Lite kjøkken fra Riktige leker

Lekemat fra Sprell eller andre. Helst ikke plast!

Treleker

Sparebøsse


Ny ullvest fra Barnigjen.no og gjerne en bukse med Smurf!

Det nærmer seg jul og jeg har i helgen fått kjøpt noen presanger. Jeg tenker nøye igjennom før jeg handler og har nesten bestemt hva alle skal få før jeg går i butikkene. Jeg kjøper ikke gaver uten at jeg vet at gaven er ønsket og vil bli likt og brukt! For å unngå at ungene mine får en hel haug med leker som blir liggende ubrukt synes jeg det er viktig å skrive ønskelister. Ikke minst av hensynet til miljøet! I tillegg vil jeg at en del av presangene skal være klær som de behøver til bruk i barnehagen eller på skolen. Ovenfor er Ella sin liste, broren sin er litt kjedeligere. Nintendo 3d og spill og lego, helst Harry Potter:)

mandag 7. november 2011

Jamie på 30 min?


Jeg har vært fan av Jamie lenge og har mange av kokebøkene hans i hylla mi. Jeg lar meg inspirere, men har ikke laget så mange av rettene hans fordi det ofte er litt vanskelig å få tak i ingrediensene i oppskriftene. Jamie er en økoman og tilbudet av økomat er langt bedre i Storbrittania enn her hjemme. Som Ark lesevenn har jeg fått lese og anmelde han seneste bok. Konseptet går ut på at man skal kunne lage en treretters middsg på kun 30 minutter. Jamie kommer med mange råd og mange er gode! Blant annet at man kan spare tid når man skal koke poteter ved å bruke vann fra vannkoker! Jeg har ikke prøvd menyene ennå, men kommer nok til å plukke noen oppskrifter her og der! Boken er fin og kan brukes som inspirasjon til å spare tid i hverdagen selv om man nok ikke lager treretters hver dag!

søndag 6. november 2011

Loppefunn





For noen uker siden var jeg på det lokale loppemarkedet og fant noen skatter. Jeg har mye i skuffer og skap og siden vi har flytteplaner så skal det litt til før noe består "må jeg ha denne"- testen :) Serveringsbollen øverst er stor, men mangler lokk og er "Victoria" av Turidesign. Denne har jeg planer om å ha krydderurter i og for 40 kr fikk den følge med hjem. Barnelampen er veldig søt og har en rød holder i tillegg og er til å henge over sengen. Ricebollene var nye og noe jeg alltid har bruk for. Julekulene snakker jo for seg selv og jeg synes 30 kr var rasende billig, selv på loppemarked.