søndag 20. mars 2011

Gammelt nytt


Typisk meg å bli forkjølet og være i dårlig for når våren banker på døra! I dag ble det en bitteliten tur ut og etterpå var jeg helt kjørt.  Men før det tok jeg disse bildene. Fikk en fin rose i går og fikk for første gang brukt Domino- vasen fra Rörstrand. Den er designet av Gunnar Nylund og jeg fant den på et loppemarked i høst. Nå har det blitt vanskelig å finne Figgjo og Stavangerflint til rimelig penge her hjemme, men les deg litt opp på svenske produsenter så kanskje du gjør noen kupp! Lurte forresten på om noen har sett noe lignende skålene øverst og vet noe om de? Jeg har fått de av min mormor og de er veldig tunge, den runde har en diameter på 18 cm. Synes de er skikkelig stygg- fine og mormor pleide å ha potetringer og peanøtter i skålene. Jeg vil gjerne prøve å finne ut hvor de er produsert for det synes jeg er interessant å vite.

4 kommentarer:

Mamma Brown sa...

Jo, det skal jeg fortelle deg. Bollen og skålen er fra Øst Europa. Tjekoslovakia, tror jeg. Faren din og jeg fikk dem i bryllupsgave i 1976, men jeg syntes de var så stygge så jeg overlot dem til mormor. Vasen din er helt nydelig. God bedring og klem!
Mamma.

Allis i Eventyrland sa...

Den hvite vasen var fantastisk fin! :)

Håper du har en fin søndag!

Janne sa...

Hehe, bra kommentar fra mamma'n din der :-) Jeg har samme skål (askebeger?) men uten gult i, altså helt klar. Synes å huske mine besteforeldre også hadde noe lignende. Nylund-vasen din er et kupp!

Anonym sa...

Jeg har et kakefat i samme familie som det settet du har (med gule bobler). Mitt er arvet av bestemor og er oppbevart i originaleske. (Esken er knall oransje :-) )

Fatet mitt ligner på det flate som du har, bare at mitt ikke har to "rom" som ditt har og det har heller ikke hanker slik som ditt.

Helt klart og tydelig i samme serie, for mitt har samme gjennomsiktig i midten.

På esken står følgende: "Original Walther Glas" og "Party-Spaß (det tyske tegner for dobbel-s på slutten der) mit Walther Glas".

:-)