torsdag 29. mars 2012

Gammel dame-godt?

Jeg lurer på noe! Er man en gæmlis om man digger mokkabønner? Jeg har dilla på dem og var veldig glad i går da jeg leste om et forskningsprosjekt  hvor forskerne mente de hadde funnet ut at folk som spiste sjokolade jevnlig var tynner enn folk som ikke gjorde det. Det er forskning jeg liker, spesielt nå når det snart er påske :) Les her og bli glad!
Mokkabønner er et av Nidars eldste produkter og kom på bordet allerede i 1917. Oldemor mumset sikkert mokkabønner i påska hun og, men visste sikkert ikke at navnet trolig kommer fra byen Al Mukha i Jemen!
Jeg skal spise flere mokkabønner i påsken, men styrer enn så lenge unna bridgeblandinga;)


onsdag 28. mars 2012

Tar du denne?

Denne viste samboeren min meg i går. Skjønner du den ? Fantastisk kul og for en kreativitet. Vil gjerne ha den som plakat :)

tirsdag 27. mars 2012

Styling av bad

Når det gjelder styling av vår leilighet så har jeg funnet ut hva jeg skal gjøre på badet. Badet vårt er enkelt med hvite fliser og lysblå baderomsinnredning. HM home har for tiden disse fine håndklene som er Missonikopier. Billig og fine så tenker det blir disse. Men hva slags dusjforheng? Finner ikke noe fint som passer dessverrre....må nok lete litt mer :)

fredag 23. mars 2012

Personlig styling



Bilder via En mammas dag

Vi skal selge leiligheten vår og flytte denne våren. Derfor rydder jeg ut og går igjennom alt vi eier, fra loft til kjeller. Og det er jammen ikke lite! Ikke akkurat "one shoe, another shoe" her i gården, om noen husker den gamle Thon- reklamen. Vi driver samtidig og maler lister, dører og sånt for å få en fresh leilighet klar til fotografering og Finn- annonsering. I norske boligannonser er stylingen upersonlig og alt undødvendig er skrelt bort.  I mange svenske derimot har man nøye satt sammen ting og tang for at det skal se ut som et hjem. Må si jeg liker tanken! Vi får se hva vi gjør, i allefall var det på tide med en opprenskning hos oss. Mye som gåt til loppemarkedet i år.
Elsker forresten kontorplassen og vitirneskapet integrert i kjøkkenløsningen.

torsdag 22. mars 2012

Vårsko!

Jeg er syk og har for det meste ligget på sofaen i dag og derfor var sjokket stort da jeg sjekket gradestokken når jeg gikk for å hente i barnehagen. 18 deilige grader :) Jeg trenger noen nye vårsko og har siklet litt på Minnetonkas mokkasiner. Sjekket litt på nett og fant ut at jeg sparer mye på å handle fra England, nesten halve prisen! Googlet etter bilder og fant masse inspirasjon til styling på denne Polyvor siden her. Nå håper jeg leveringen går bra og at jeg snart kan gå våren i møte iført disse!

tirsdag 20. mars 2012

Foto- moro!

Jeg synes det er moro å leke med foto og jeg liker når man kan leke seg med effekter. Kom over denne siden  i dag hvor man enkelt kan prøve litt av hvert. Det øverste bildet tok 5 minutter og ble ganske fint synes jeg:) Bildet er tatt på 2 årsfeiringen av lille dokka vår.

søndag 18. mars 2012

King Kong kul

Jeg digger interiør med popkulturelle referanser og falt rett og slett pladask for dette metallskaper jeg så via Bloesem. Fantastisk kult og kunne jeg skulle gjerne ha hatt det i gangen eller stua, men det spørs om ikke guttungen ville ha mast seg til det!

lørdag 10. mars 2012

Hjertefint

Litt opprydding i bildemapper og dette bildet dukker opp. Jeg tror jeg fant det via Bloesem, men husker ikke riktig. Hjerte har vel alle bruk for i blant og sterkere symbol finnes vel ei?

torsdag 8. mars 2012

Kvinnesak?

Siden det er kvinnedagen i dag tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om likestilling anno 2012 og mitt perspektiv. For noen uker siden var forfatteren av "Menn er fra Mars, kvinner fra Venus", John Gray,  på Skavlan. Gar Støre, Mona Levin og Timbuktu ble svært provoserte av at han påpekte det var stor forskjell på kjønnene. Jeg er svært enig i det han sa og mener at deler av likestillingsdebatten har sporet av i hvem som vasker, lager middag eller steller ungene.
Kvinner har unike egenskaper som menn ikke har og dette utnyttes ikke til det fulle. Kvinner i lederroller i dag blir skviset inn i en mannsform som ikke passer deres forutsetninger og man glemmer kvinners evne for empati, intuisjon og omsorg. Kvinnelige ledere prøver ofte å bli "menn" i stedet for å omfavne sine egne fordeler, noe som sjelden faller heldig ut.
Ellers i samfunnet blir "jente- og damesysler" som blogging, baking av cupcakes og håndarbeid sett ned på og blir ikke like mye verdsatt som for eksempel fotball og mekking på bil. Det ble et lite ramaskrik da Lego lanserte jentelego for en stund siden, og skrekk og gru attpåtill i rosa! Jentefilmer og jentebøker, såkalt chickflick og chicklitt, har ingen verdi enda millioner av kvinner velger å bruke tid på å se og lese dem.! Jeg sier at det er der vi må begynne! Verdsette og sette pris på det som av mange, både kvinner og menn, ses på som unyttig dill! Det er viktig at vi lærer våre døtre at det de gjør er like viktig som hva gutta driver med. Slik får vi i fremtiden sterke og selvsikre kvinner til å ta over lederroller og ta i bruk sine feminine egenskaper og kanskje blir verden tryggere og varmere? Jeg tror i hvertfall det!

onsdag 7. mars 2012

Vår?

Jeg håper dette er det siste snøfallet for i år! For i dag har det jammen vært surt og ekkelt ute med piskende snø. Jeg fyrer i ovnen og drikker te mens snøføyka uler utenfor huset. Vel, da får man drømme om sommer og håpe at lunefullle mars måned får bestemt seg for å være en vårmåned. Dette serviset "Midsommar" av Marguerite Walfridson for Ikea, hadde foreldrene mine da de var nygifte. Pappa har noen deler forsatt, men de er ganske slitte av uttallige turer i oppvaskmaskinen. Det er veldig fint synes jeg og jeg skulle gjerne hatt det selv. Kan bare huske at jeg har sett noen slitte tallerkener en gang på loppemarked. Noen som kjenner det igjen?

søndag 4. mars 2012

Dårlig gjort!



Jo mer jeg leser om mat og blir opptatt av hva den inneholder, jo mer sint blir jeg! Norske forbrukere blir lurt og matvareprodusenter tjener gode penger på å skjule hva maten inneholder. Les denne artikkelen:
http://www.dagbladet.no/2012/03/04/nyheter/innenriks/mat/innholdsbedrag/grandiosa/20525916/
Grandiosa inneholder skinke som ikke er skinke, men storfekjøtt som ikke er bare ku eller okse. Det kan også være hest! Guaccamole som inneholder mest erter (og lite avocado) og sorte oliven som ikker er sorte, men grønne "dyppet" i lut!!! Og dette betaler vi penger for! Nei, forbruker våkn opp ved din handelkurv og krev din rett! Jeg sier bare æsj og vet at jeg kommer til å bruke laaang tid i butikken i morgen på å lese innholdsfortegnelser....