fredag 30. desember 2011

Frokost

Før jul var vi en på en snarvisit til faren min i Haugesund og han hadde tatt vare på noen tegninger fra da jeg var lita :) Jeg bladde meg gjennom og plutselig lyser en Catrineholmkaffekjele mot meg! Her har jeg tegnet frokost hos pappa på Økern og legg merke til røyken som oser i askebegeret! Ja, sånn var det da ;) Jeg tegnet mye før og har lyst til å begynne igjen, tror jeg skal kjøpe meg nye tusjer!

tirsdag 27. desember 2011

Romjul






Jeg håper alle har en deilig romjul, selvom det er lite vinter ute og stormene rusker og skaper problemer. Vi hadde en fin julaften og fikk så mye fint at jeg er helt overveldet:) Ella storkoste seg og danset og sang sammen med fetter Julian, spiste sjokolade og kjærlighet på pinne og fikk verdens fineste lekemat av mormor. Hekla brødskiver, egg, muffins og bacon til det nye lekekjøkkenet. Mamma og pappa fikk verdens fineste skulptur av storebror og verdens fineste salt- og pepperbøsse av Ella. Romjula brukes til samvær med familie og venner, kino og litt handling på salg. Kunne ikke vært bedre :)

torsdag 22. desember 2011

God jul!


Jeg ønsker alle en riktig god jul! 

mandag 19. desember 2011

Finsk, glass og flott!

Jeg har falt pladask for finsk glass med islook! Moren min har disse lysestakene etter mormor og de er så fine. Jo fler jo bedre! Jeg ønsker meg finske glass, som er utgått av produksjon og som bare finnes brukt. Jeg har kjøpt en liten mugge på Qxl og har startet en ny samling.

lørdag 17. desember 2011

Så fin!

Denne stolen fra danske Klipklap var utrolig fin! Litt Hay- stil over den og helt perfekt til lille Ella når hun skal se på tv, selv om hun kun har ro i rompa i 5 min! Ingen selger den foreløpig i Norge og prisen var relativt stiv. Derfor tenker jeg kanskje å kjøpe en grusom rosa stol i "nervøs" fløyel på Jysk og få sydd nytt trekk. Må vel la seg gjøre? Forresten så kan samme jenta sitte leeeenge å se på Pippi på Youtube! Pippi blir aldri for gammel og jeg blir i julestemning av å se Pippi bake pepperkaker på gulvet ;)

tirsdag 6. desember 2011

Jippi, det snør!


Jeg tror aldri jeg har vært så glad for at det snør! Så fint og fredelig og sannelig kom jeg litt i julestemning. Ella husker nok ikke snøen for hun grein da snøen la seg på vogna og buksa hennes på vei hjem i dag ;) Men i morgen får hun nok leke i den og da blir det andre boller (eller snøballer)!

søndag 4. desember 2011

Geometrisk



Jeg simpelthen bare elsker disse enkle geometriske ornamentene! Fra Etsy, finsk og lekkert. Kjenner at jeg blir inspirert og lagrer dette i idebanken til mitt fremtidige hjem. Mitt nåværende hjem får være slik det er. pretty much.

lørdag 3. desember 2011

Vi kommer fra Pepperkakeland




På barneskolen var alltid førjulstiden et stort høydepunkt og jeg har mange gode minner fra den tiden. Hver jul brukte vi mye tid på å øve på en forestilling som vi fremførte for foreldre og søsken og en gang hadde jeg til og med hovedrollen i Prinsesse Vilikke. Jeg var i mange år fast bestemt på at jeg skulle bli skuespiller og dette tror jeg var på grunn av min fantastiske lærer, Øivind, som brukte mye tid på å øve med oss. I første klasse startet jeg "karrieren" med å være pepperkakekone som sang Vi kommer, vi kommer fra pepperkakeland i gråpapirkostyme.
Til disse pepperkakene trenger du:
En liten leirkrukke, en stor treperle, brun maling, hvit spritusj og et hvitt ark + litt lim.
1. Mal perlen og krukken brun.
2. La det tørke.
3. Tegn på "glasur" med hvit tusj.
4. Klipp en liten "snøkrystall" og lim sammen.

fredag 2. desember 2011

Grønne, glitrende tre



I høst har jeg pådratt meg hver eneste forkjølelse som er ute og går og jeg blir skikkelig dårlig med feber og hodepine. Imunforsvaret mitt er herved etterlyst og jeg lurer på om det har en sammenheng med at jeg ble matforgiftet da jeg var i Krakow før høstferien!?! Jeg har aldri vært så mye syk før og som lærer er jeg ganske utsatt for alskens bakterier og virus. Nok sutring, jeg planlegger juleverksted for trinnet mitt og har så vidt orket å lage malene i dag. Den første er veldig enkel, men fin synes jeg. Du trenger:
en kjegle i papp, grønn maling og grønt glitter.
1. Mal kjeglen grønn.
2. Dryss over glitter før malingen er tørr!
3. tørk og du har Du grønne, glitrende treet goddag.