onsdag 31. august 2011

Apotek- cravings

Jeg har skikkelig "cravings" etter apotekinspirerte ting! Elsker de nydelige flaskene fra Lilla bruket og er glad i alt som ikke er plast. Har hatt en fasinasjon for kroppsdeler en stund og er i besittelse av et par hender allerede. (Høres forresten litt morbid ut, men jeg er ingen syk massemordere altså! Selv om jeg liker å se på både True Blood og Dexter!)  Kleshengeren minner meg om gamle medisinballer og jeg har herved satt Muutos kakeboks på ønskelista til jul. Alt dette fine fant jeg på svenske Artilleriet. Der er det myyyyyyyyye fint som du bør se. Hjemme er det ikke mye nytt for tiden, vi har nok med å komme i gang med barnehage, skole og jobb etter sommeren.

søndag 28. august 2011

Skrivebord

Skolegutten trenger en oppdatering på rommet. Han er blitt en "Tweenie" og vi rydder ut litt småbarnstæsj og bøker og leker han ikke bruker. Rommet er lite og behøver en strammere stil med plass til oppbevaring og utstillingsmuligheter for alt han samler på. Han er opptatt av lego, vitenskap og data, og trenger plass til alle bøkene sine. Jeg har vært på jakt etter et lite skrivebord og er veldig glad i stringhyllene. Dette bordet hadde vært helt perfekt! Noen som vet om det selges i Norge?
Bildet er fra en fin, fin blogg, weekdaycarnival, vel verdt et besøk en søndagformiddag!

lørdag 13. august 2011

Retro girl


Jeg elsker vintage til de små! Særlig 70- tallets fantastiske bukser og mønstre. Vesla mi er smal og sklir rett inn i stilen for dessverre er mye av dagens moteklær for vide for henne. Denne buksa dukka tilfeldigvis opp på syrommet hjemme hos mormor her om dagen og jeg tror vi har kjøpt den en gang på myrorna i Stockholm eller Göteborg. Veldig heldig at vi fant den nå før den er for liten, den er så skjønn med nydelige borderier. Knappene skal flyttes opp litt så hun vil ha den en god stund fremover. Og jeg håper den passer neste sommer også for disse flotte tresandalene dukket opp til salgspris på Hm her om dagen. De er i ekte skinn og tre, og laget i Sverige. Ligner helt på mine sorte Hasbeens sandaler som jeg har hatt nå i tre sesonger og elsker og gå med. Blir hun ikke fin?

tirsdag 9. august 2011

Hjelp der nøden er størst



Leger Uten Grenser får stadig forespørsler om hvordan man enklest mulig kan gi en gave. På grunn av høye kostnader har de valgt å ikke ha en direkte givertelefon, isteden har de dette:
  1. Du overfører din gave direkte til Leger uten grenser sitt gavekontonummer: 50100547500.
  2. Du bruker deres online betalingsskjema 
Leger uten grenser hjelper alltid der nøden er størst, akkurat nå er dette i Somalia hvor mødre må velge hvilke barn de skal redde. Jeg må ærlig innrømme at bildene og historiene i avisene river i et mammahjerte og at jeg nesten ikke orker å lese eller se på de sterke skildringene. Men noe kan jeg gjøre og det er å oppfordre alle til å gi en liten sum, slik jeg har gjort i kveld!

mandag 8. august 2011

Somewhere...

...over the rainbow... Denne fantastiske regnbuen fanget jeg i begynnelsen av juni på Lindesnes, og ser du nøye etter så er det faktisk en dobbelt en! Hvem vet, kanskje det bringer lykke?

lørdag 6. august 2011

Oh Hay!



Jeg har fått en ny favorittbutikk i Oslo, Hay sin butikk i Hegdehaugsveien. Jeg var innom der tidligere i sommer for å kjøpe en lilla Minikånken til veslas barnehagestart. Og der så keg de mest fantastiske tepper i ren ull. De er som de kjente runde teppene laget av små ullkuler og med flotte mønstre. Grå bakgrunn med sjokkrosa og knallgrønne diagonaler. Men pricy og ikke noe for et småbarnshjem dessverre! Hay har også mye annet fint og jeg digger plexiglassmonterene og mobilen.

fredag 5. august 2011

Lekekjøkken







Selve lekekjøkkenet er laget av to avlagte nattbord. De hadde riktig høyde og var enkle å gjøre om. Komfyren har fått kokeplater laget av tre gamle cder, svartmalt og limt fast. Bryterne er laget av treknotter med pålimte tall fra prisene fra en Ikeakatalog. I tillegg har den fått et forheng med det fine jungelstoffet vårt. Vasken er en gammel hundeskål som det  ble skåret et hull til og som også ble limt fast. Kjøkkenutstyret er en god blanding av loppefunn og ikea. Gardiner og kjøkkenhåndklene er laget av tulipanstoffet vårt, som også selges i nettbutikken. Lekehuset har fått det treffende navnet Ellavilla og her vil nok vår Ella kokelere de deiligste måltider etterhvert! Nå gjenstår utvendig maling og en fin uteplass utenfor, kanskje med plass til noen gjester?

torsdag 4. august 2011

Møbler til lekhuset



Det er mye vi har samlet på etter å ha vært bruktbutikk - og loppefans i mange år! Og alt finner sin rette plass etterhvert, det er helt sikkert. Denne fine gamle benken har stått og samlet støv i mange år og nå er den nyoppusset med hvitmaling, papirpatchwork, ny sittedyne og nye puter i de flotte stoffene våre. Bamsen er et loppefunn og han trives godt på benken ser det ut som :) Kjøkkenavdelingen skal jeg vise i morgen og samtidig gi dere noen tips til hvordan man enkelt og med litt tålmodighet kan lage noe lignende! Gjenbruk er moro :)

onsdag 3. august 2011

Og det ble lys...

...i taket! Lekehuset har faktisk innlagt strøm og dermed kunne denne flotte lampen flytte inn :) Vi vil gjerne vise litt tips og inspirasjon til hva man kan bruke de flotte stoffene designet av Cecilie Ellefsen som vi har fått produsert i Sverige. For tiden kan de kjøpes i nettbutikken og vi er samtidig på jakt etter forhandlere. Lampen over er laget med et trådskjelett, stoff, pompongbånd og strikk. Cecilie sier selv at inspirasjonen til skymønstret kommer fra da hun som liten unge lå på ryggen og så figurer i skyene. Og hvem har vel ikke gjort det en sommerdag?

tirsdag 2. august 2011

Skal det være en pølse?



Eller en Oreokjeks, en muffins, en agurk eller en burger med "full pakke"? Cheddar og det hele? Sommerens projekt for moren min sin del har vært å male og innrede et lite stabbur til lekehus. Jeg har kun bidratt med ideer og fotografering, det er nemlig en baktanke med det hele ;) Jeg driver å redigerer bilder og lover å vise flere detaljer/ bilder i løpet av de neste dagene.