lørdag 23. juli 2011

Til ungdommen!


Til Ungdommen
av Nordahl Grieg
Kringsatt av Fiender,
gå inn i din tid!
Under en blodig storm -
vi deg til strid!
Kanskje du spør i angst,
udekket, åpen:
hva skal jeg kjempe med
hva er mitt våpen?
Her er ditt vern mot vold,
her er ditt sverd:
troen på livet vårt,
menneskets verd.
For all vår fremtids skyld,
søk det og dyrk det,
dø om du må - men:
øk det og styrk det!
Stilt går granatenes
glidende bånd
Stans deres drift mot død
stans dem med ånd!
Krig er forakt for liv.
Fred er å skape.
Kast dine krefter inn:
døden skal tape!
Elsk og berik med drøm
alt stort som var!
Gå mot det ukjente
fravrist det svar.
Ubygde kraftverker,
ukjente stjerner.
Skap dem, med skånet livs
dristige hjerner!
Edelt er mennesket,
jorden er rik!
Finnes her nød og sult
skyldes det svik.
Knus det! I livets navn
skal urett falle.
Solskinn og brød og ånd
eies av alle.
Da synker våpnene
maktesløs ned!
Skaper vi menneskeverd
skaper vi fred.
Den som med høyre arm
bærer en byrde,
dyr og umistelig,
kan ikke myrde.
Dette er løftet vårt
fra bror til bror:
vi vil bli gode mot
menskenes jord.
Vi vil ta vare på
skjønnheten, varmen
som om vi bar et barn
varsomt på armen!

fredag 22. juli 2011

Sorg og sjokk!

By Lille Maison
Klokken 15.44 22. juli ble dagens P3- sending avbrutt av ekstra nyhetssending og siden har jeg vært i sjokk og med vantro sett de forferdelige tv- bildene. I tillegg kommer det meldinger om forferdelige hendelser på Utøya hvor engasjerte ungdommer ladet opp til høstens valgkamp. Det er ikke mye å si, men mine varmeste tanker går til de pårørende og jeg klemmer mine kjære litt ekstra i kveld.

søndag 3. juli 2011

Fine leker



Barn i dag har mange leker og jeg har ikke kjøpt mange leker til vesla vår. Vi har Duploklosser i mengder, Brio togbane med mange deler og en god del annet etter storebror. Til jul og bursdag har hun jo også fått en del og det er ikke alt hun leker med. Men dukker er hun glad i og elsker å mate og kjøre dem rundt i en vogn. Derfor kunne jeg ikke motstå fristelsen og kjøpte denne dukkevogna og dukken i en fin lekebutikk i Gamla stan. Hjemme hadde vi fortsatt noe dukketøy fra mormors barndom som passet den lille dukken fint. så nå mangler det bare litt sengetøy til den lille vogna så er dukken klar til å bli dullet med :) Lekebutikken heter forresten Krabat og anbefales på det varmeste.

lørdag 2. juli 2011

Södershopping





Dag to i Stockholm var like varm og vi hadde planlagt litt shopping på Södermalm. Vi holdt ut en liten stund før vi nesten smeltet i varmen og måtte kaste inn shoppehåndklet. Det ble lite og ingenting til meg, men Ella fikk to "nye" sommedrakter. Den første var en ubrukt, vintage drakt fra Tempo. Denne fant jeg  på Emmausbutikken like ved T- banestasjonen Slussen. Og der var det mye barneklær! De har en egen vintageavdeling i kjelleren for voksne, men der orket vi ikke å med. Jeg kjenner jeg angrer litt på det:) Storebror fant seg ikke mindre enn fire poser kinkekuler som ga ekstra ballast til sportsvogna. Jeg sa at han kunne kjøpe to, men mormor var mer medgjørlig enn meg, så fire ble det!
Den andre drakten fra Fix kjøpte vi på en liten perle av en butikk, Butik Under , som ligger i en sidegate til Götgatan. Her har de både nytt og vintage og veldig mye fint. Butikkbildene derfra er fra mynewsdesk. Vi var også innom både Tiogruppen og Beyond retro, hvor jeg var på utkikk etter en paljettsommerfugltopp. Fant en, men den var dessverre for lys i fargen. Etter dette orket vi ikke mer shopping og spiste lunsj for så å dra til Junibacken for å leke litt. Der har de forresten en flott bokhandel som jeg gjerne skulle ha hatt her hjemme.

fredag 1. juli 2011

Skansengodis








Vi er vel tilbake fra varme Stockholm med opptil 27 grader i skyggen! Veldig varmt for byferie og mange stopp i skyggen måtte til. Vi fant ut at vi ville dra til Skansen første dagen fordi vi ville ha fint vær og fint vær var det! Stekende sol fra skyfri himmel. Første stopp var glassblåseriet hvor de lager de nydeligste lamper, håndblåste og dyre. Men så vakre da! Neste stopp var jernvarehadelen med flotte og rustikke skuffer med ulike beslag. Jeg skulle gjerne ha hatt en sånn hjemme til alle små duppeditter, kanskje på gutterommet? Ganske raskt ble behovet for væsketilførsel prekert og vi stoppet innom en liten café. Jeg måtte forevige kakebordet for det var så fint og kanelbullen smakte fortreffelig. Videre gikk ferden for å se på dyra, men Lill-Skansen var dessverre under ombyggning. På veien så vi også en del nordiske dyr, selvom de fleste hadde gjemt seg godt i skyggen. Vi var også innom en fantastisk hage med flott buskbom og her måtte jeg også ta frem kameraet og knipse litt. Hagen viser at man ikke behøver å ha noe særlig plen om man ikke liker å slå gresset:) Varme og fornøyde dro vi tilbake til hotellet, Långholmen, hvor barna fikk tatt seg en dukkert på den lille stranda. Om du skal til Stockholm med eller uten barn anbefaler jeg varmt dette hotellet/ vandrehjemmet. Det har en helt unik beliggenhet og samtidig kort vei til sentrum av byen,