søndag 29. november 2009

Julekrybbe























Alexander Girard står bak denne flotte julekrybben og den koster sikkert en liten formue, men er veldig fin. Selv har jeg to, en minemalistisk og en tradisjonell. Men de kommer ikke opp før nærmere jul i et julevasket hus. Jeg husker så godt julekalenderen "Vertshuset den gylne hale" hvor de satte til en figur hver dag og det var i grunnen litt hyggelig. Kanskje en god idé til neste jul?

lørdag 28. november 2009

Got to love it!

Jeg har vist ideen før og jeg synes fortsatt den er genial! Tyske Shubladen lager disse redesign møblene og nå vil jeg også! Dette må bli et projekt for 2010 og snekkerferdighetene må nok oppfriskes og skuffer samles:)

torsdag 26. november 2009

Sove og gynge!
















Det kommer et nytt familiemedlem til vår lille familie i januar og både små og store gleder seg! Den lille skal sove inne hos mamma og pappa i en slik fin Sovgunga  som både er fast og mobil. Den kan festes på en vanlig dør og vipper opp og ned i en beroligende bevegelse. Vi kjøpte vår hos kokodille og gleder oss til å henge den opp. Bildene er fra leverandørene, men jeg vil vise bilder når babykroken er ferdig:)

søndag 22. november 2009

Toadstools


Jeg er glad i rødt og hvitt og som maaange andre liker jeg fluesopper. De viser at naturen har god form- og fargesans! Det engelske ordet toadstools får meg til å tenke på Elsa Beskows eventyrverden og bringer mange barndomsminner. Den store soppen er ny fra Søstrne Grene mens de andre er loppefunn. Soppene har jeg fremme hele året og vanligvis står de litt her og der, men jeg samlet dem for anledningen av et lite fotoshoot og ble litt overrasket hvor mange jeg hadde. I tillegg har jeg noen som bare er juelpynt. Jeg kom på at jeg kanskje også liker dem på grunn av Supermario som alltid har vært mitt favoritt tvspill!



torsdag 19. november 2009

Fint fra Granit


Jeg var i byen i dag for å kjøpe tapeten Dotty fra Ferm Living og Kulhbergs julelykt. Det ble en bomtur for jeg fant ingen av delene. Men det jeg fant var en svibelvase fra Granit og mye annet fint. En slik avispapirstjerne skal jeg lage selv av en enkel hvit jeg har hatt en stund og den nederste boksen vurderer jeg å kjøpe for det er en fin måte å oppbevare returpapir.


onsdag 18. november 2009

Boligliv og norske blogger


I flere år har jeg hatt Boligliv som et av mine favorittblader. Og veldig mange ganger har jeg sett reportasjer derfra senere i norske og svenske blader, noen ganger et par år etter. Boligliv tilfredsstilte mitt behov for farger og former i en tid da alt interiør her hjemme dreide seg om minimalisme eller shabby chic og det inspirerer meg fortsatt! I dag fikk jeg en telefon fra mamma hvor hun fortalte at bloggen min var nevnt som en av flere norske favoritter på nettsiden og det er jo kjempeartig! Gå inn og les om du vil her! Du finner blant annet og så Kardemomme, Borghildpia, Mina og Fryd&design. I tillegg er det andre gangen nettbutikken er nevnt på hjemmesiden deres . Jeg må si jeg er smigret:)


Om  du vil og har et godt tips til julepynt kan du også få vist det fram der. Så kom igjen alle kreative julesjeler, her kan du få litt blest!

torsdag 12. november 2009

Kjære julenissen...


Dette ønsker jeg meg til jul og ser at jeg er inne i en hvit og gul bølge:) Stringhyllen har jeg ikke sett "live" så kanskje det er safere med hvit hylle. Klokken og utensilo fås kjøpt på Room, hvis julenissen leser dette;)

onsdag 4. november 2009

Bokstaver




Bokstaver er hot og i går måtte jeg juble litt! Samboer´n hadde vært innom ekstrajobben og nabobutikken hadde kastet skiltet sitt. Inn døra kom han skranglende med M, O, S, T, U, E i børstet stål, rundt 35 cm høye. Jeg kan ikke beholde alle selv og prøver å finne ut hvilke jeg vil beholde. Han foreslo at vi kunne skrive STUE over sofaen. Tror ikke det, gitt ;)
De nederste bokstavene kjøpte jeg i Dublin hos Urban Outfitters og de er finer med trykk på.