torsdag 30. april 2009

Mønster

Jeg bor i et hus som er bygget i 1948 og jeg tror vinduene i yttergangen er orginale. Jeg liker i hvertfall mønsteret veldig godt. Siden jeg begynte å blogge har jeg lagt mer og mer merke til detaljer som jeg før ikke enset! Som en ny verden;) Lurer på om slike vinduer produseres nå...
Kjøpte en fin smørkrukke på Fretex i Moss i påsken. Mønsteret heter Astrid, Turid- design Figgjo. Jeg liker av en eller annen grunn små krukker med lokk og begynner å få en liten samling.
Dette mønsteret er fra en stor urne, West Germany, som jeg kjøpte på loppis før påske. Den har skapt litt hodebry, jeg vet ikke helt hvor jeg skal ha den.

onsdag 29. april 2009

Hasbeens



I fjor kjøpte jeg et par tresandaler i lær fra svenske Hasbeens.
De er veldig gode og jeg vurderer om jeg skal kjøpe disse høye treskoene i år. Valget står mellom sorte og konjakkfargede. I år har de også fått en del vesker i lær, skikkelig 70- tallsstil og jeg vet at Koma er en av forhandlerene i Norge. Jeg bestilte direkte i fjor og ble skikkelig fornøyd:)

onsdag 22. april 2009

Marketmix

Jeg kjøpte noen kopper på et loppemarked forleden og da jeg så denne i dag på Qxl, måtte jeg ha den! Den var til fast pris og jeg gleder meg til å hente pakken! Jeg var på den årlige Københavnturen med kolleger i helgen og handlet noen småting. Jeg kunne gjerne ha vært der litt lenger, solen skinte og våren var virkelig kommet! Da jeg kom hjem satte jeg kofferten innenfor døra og skyndte meg bort til det lokale loppemarkedet. Det var egentlig ok fordi det ikke var så mye folk så jeg fikk gå i fred og ro uten å ha spisse albuer! Ble ikke så mange skatter, mest retro juleduker faktisk!?! Dette fatet synes jeg var litt artig og må dessverre innrømme at det passer hos oss!

Jeg kjøpte noen papirruller med dette fine mønsteret og nå begynner jeg å få masse papir som jeg ikke vet hva jeg skal brukes til! Noen tips? Vet det passer bra på barnerom, men sønnen min begynner å bli litt for stor. Alt må være kult og i allefall ikke "jentete"! Smurfen ble med fra båten, men det var nok jeg som likte han mest!
Jeg pleier alltid å kjøpe noen bøker i København og intet unntak denne gangen! Har jo sett Dominoboken på en del blogger og den anbefales virkelig. ( Kjøpt på Urban Outfitters). Den andre var ikke like god synes jeg. Håper alle nyter at våren er kommet og at det er lyst lenge. Jeg kjenner i hvertfall at energien kommer krypende:)

torsdag 16. april 2009

Puppenhaus

Jeg har hatt et Lundby dukkehus en god stund og har planer om å pusse det opp i 70-tallsstil. Jeg vet ikke hvor jeg skal sette det opp, men samler møbler og saker. I dag fant jeg denne fantastiske, tyske siden Puppenhausmuseum med mye inspirasjon. Det fantes mange bilder av ulike typer hus og små skjønne butikker. Vel verdt en titt! Jeg skulle gjerne likt å ha et slikt hus som over "in real life". Tenk å chille´n på takterassen en sommerkveld...

William Morris







Jeg er glad i mønster og liker godt William Morris. Jeg tror det er de organiske formene som appellerer til meg og Josef Frank må jo ha brukt Morris som inspirasjonskilde!
Med den industrielle revolusjonen kom bokdesign og grafikk i fokus og med dette vokste Arts and Crafts- bevegelsen fram. Den største pådriveren var William Morris og han fikk kunstnere, designerne og håndverkere til å ta større del i utviklingen av produkter. William Morris fikk bygget et hus, "The Red House", hvor han valgte ut alt fra møbler til listverk. I dag finner man Moriss´mønstre på blant annet drikkeflasker og hageredskap. God design holder og virker alltid friskt og det er lett å se at dagens designere forsatt blir inspirert av mønstrene.

tirsdag 14. april 2009

Gamle oppskrifter og Star Wars

Jeg har fått mormors gamle oppskrifter og har sortert meg gjennom dem. Kastet en hel del, men fant en god del artige ting også. I påsken testet jeg ut en oppskrift på rugkranser, kjapt og kjempegodt! Jeg liker veldig godt grafikken på de gamle heftene, fulle av gode råd for husmoren:) Fant et utklipp som gikk slik : "Hvorfor ikke overraske huset herre med deilig duft av gjærbakst når han kommer trett hjem fra arbeidet?".

7- åringen er hekta på Star Wars og Lego og jeg har tenkt å ta noen bilder som vi kan lage lerretsbilder av. Dette er bare en prøve, jeg må få han til å rydde litt først. Da jeg nevnte dette for ham begynte han å stille opp alle legofigurene på rekke og rad, med Master Yoda i spissen. "Du skjønner mamma han er smartest altså, han har lært opp alle!" Purnorsk selger de hylla Hangman, design "&sons". Den har en legoplate på toppen og må jo være midt i blinken for alle legonerder her i verden. Ja, takk sier vi da!

"May the force be with you!"

onsdag 8. april 2009

Vinneren er kåret!


...og seieren går til Lappesola! Den 7- årige loddtrekkereren syntes det var stor stas og vi gratulerer så mye og sender boken til deg etter påske! Om du ikke hadde hellet med deg og ønsker å kjøpe boken, send en mail på : post@barnigjen.no Boken kommer etterhvert også i nettbutikken til bokklubbpris (258,-)! Ønsker alle en riktig god påske!

torsdag 2. april 2009

Black is hot!

Photo: Tia Borgsmidt

Jeg er veldig glad i farger, men er litt redd for at det blir for søtt og dillete. Jeg prøver å ikke overdekorere hjemme hos meg , noe som ikke er så lett! Jeg synes det er vanskelig å diskriminere ting og plukke vekk. Nå har jeg lyst til å stramme opp stilen i stua og trekke inn en del grafiske elementer. Svart er en godt farge til å stramme opp interiøret litt synes jeg og disse bildene gir god inspirasjon! Digger sort/gul- komboen!
Livingetc

Photo: Tia Borgsmidt