lørdag 31. januar 2009

Utfordring og header

Headeren min forsvant plutselig så da gikk jeg tilbake til en gammel en. Men er litt usikker på hvilken jeg bør ha. Hva synes dere, husene eller Bambi?
Fikk en utfordring fra Brigg hvor jeg skulle legge ut det sjette bildet på bloggen. Da jeg lette etter det, fant jeg dette festlige (bokstavlig talt :) bildet! Sånt blir jeg i godt humør av! Og under ser dere det sjette bildet. Det er av en flott vest fra 70- tallet som vi hadde i nettbutikken. Den er solgt og fohåpentligvis gleder den nå en liten jente. 70- talls barnetøy og stoffer/mønstre gjør meg også glad. Særlig hjerter og frukt. Jeg har noe gavepapir fra Ikea med hjerter på som jeg ikke har hjerte (ha, ha, det blei litt teit) til å bruke! Snodig... jada!
fredag 30. januar 2009

Funny!

Måtte bare legge ut denne! Vet ikke hvem som har laget den dessverre. Kanskje vedkommende ikke vil møte "Tåkefyrsten" i duell?

tirsdag 27. januar 2009

Bambi

Bambi er i vinden og jeg skjønner hvorfor. Fantastisk søt! Dette stoffet fant jeg på et gjenbruksutsalg før jul. Og det vil nok bli kjoler eller noe av det etter hvert! Kan dere forstå at samboeren min synes dyrene er skumle?
Nydelige, gamle kleshengere som jeg har kjøpt fra Danmark. Så bedårende...


Og disse putene er til salgs i nettbutikken! Vårlige og fine, ikke sant?

søndag 25. januar 2009

Dr. MartensPå nittitallet gikk jeg på gymnaset og var virkelig inn i grungestilen, både musikke og klesstil. Og da var det Dr. Martens støveler man skulle ha! Jeg brukte min sommer som vinter og kastet de først lenge etter jeg hadde flyttet hjemmefra. Husker også at jeg besøkt Dr. Martens varehuset i London, tror det var ved Kennsington Gardens. Nå kunne jeg tenke meg å kjøpe et par til sønnen min og kanskje rosa eller de hvite til meg selv! Får se om jeg kommer meg til London en tur i løpet av året! God kvalitet er det i hvertfall:)

torsdag 22. januar 2009

Yes, please!

Nytt fra Odd Mollys vårvarer! En Jumpsuit har jeg hatt lyst på siden i fjor våres, og disse to ville vært fine. Likte veldig godt jakken også! Vesken tenkte jeg kanskje noen ble inspirert av, det hekles jo til den store gullmedalje her i Bloglandia!

onsdag 21. januar 2009

Minimega

Danske og nyetablerte http://minimega.dk lager nydelige kort og papir. Resirkulert og miljøvennlig. Jeg har bestilt både kort og papir. Gleder meg til det kommer og vil nok ta bilder selv også;)


søndag 18. januar 2009

Nytt fra Marimekko

Jeg skal ikke si så mye;) La bildene inspirere deg!


Vintage books

Jeg samler på mye rart og noen av samlingene har liksom startet av seg selv uten at jeg har tenkt så mye over det. Denne samlingen begynte med noen få bøker fra da moren min var liten. Etterhvert har jeg funnet en god del bøker på loppemarked rundt om. Og jeg klarer ikke å la være å kjøpe dem, de står på en måte og roper på meg. I høst fant jeg en hel bunke og jeg ble så glad. Det er noe med de naivistiske illustrasjonene som tiltaler meg. Søte som sukker!
Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med dem, begynner å bli litt redd for at jeg samler på for mye, for dette er ikke det eneste må du tro! (Kaoskontroll neste? ) Note to self: Må bli mer selektiv på hva jeg kjøper.

Tidens gullbøker, oversatt av Alf Prøysen.fredag 16. januar 2009

Corners from my home!

Jeg har ikke vist så mye av hjemmet mitt før, det er en god del som jeg har lyst til å forandre på. Men noe er jeg i hvertfall fornøyd med. Samboeren min satte opp en innebygd bokhylle forrige jul og det var godt da den kom på plass. Den hadde vi hatt planer om i 31/2 år, eller siden vi flyttet hit! T.T.T (Ting tar tid). Nå er det plass til mine favorittbøker og litt annet. Bildet er fra fjorårets kalender av Cecilie Ellefsen og fatet har jeg fått av moren min. Mønstret er svært populært har jeg skjønt og jeg bruker å legge øredobbene mine der...
Her er samlingen min av gamle barnebøker og litt papir ved arbeidsplassen på soverommet. Jeg har vært så fascinert av hodene til Tove og ble kjempeglad da jeg fikk tak i dette!

Speilet er fra et loppemarked og henger i gangen. I postkassen hadde jeg planer om å legge ubetalte regninger. Problemet var bare at jeg glemte å betale dem ;), så nå legger jeg postkort der i stedet! (Litt surrehue innimellom ...).


Og dette er fra kjøkkenet. I hyllen er det ting som gjør meg glad! Fine mønster og former. Cathrineholmbollen har jeg hatt lenge. Jeg fikk den av mormor da jeg flyttet hjemmefra som 19- åring og den blir jeg aldri lei! Skulle gjerne hatt en liten en i samme, men har ikke sett det noe sted! Stativet til kokebøkene er forresten et grytelokkstativ fra Ikea.mandag 12. januar 2009

I love chairs!Disse fantastiske trykkene av Eames- gyngestol kan man kjøpe på etsy eller besøke selgeren http://jaimederringer.com Utrolig kule!

I det siste har mange designere brukt tusj og tegnet omrisset av ulike gjenstnader, stoler, hus, kjøkkengjenstander, sjampoflasker, and so on.... Jeg synes det gir en flott effekt og lar meg inspirere. Bildet over er fra svenske Lagerhaus og mønsteret finnes på kjøkkenhåndkler og puter.

søndag 11. januar 2009

Fred for alle!


Jeg vil gjerne oppfordre alle der ute til å sende denne dua av Picasso rundt med et budskap om fred for alle! Det gjør meg så trist å se konflikter hvor liv går tapt og demonstrasjoner som går over i masseslagsmål og destruktivitet. Jeg håper, ikke minst for palestinske og israelske barn, at det hele snart vil roe seg. De har min dypeste medfølelse!

fredag 9. januar 2009

Ja, takk!

Myh- lampe fra Norway Says.

Gamle og slitte kontormøbler. Tenk på så mye sånt som har blitt kastet på dynga!
Et vaskerom som er innbydende. Jeg deler mitt med 3 leiligheter og det er så langt i fra dette som man kan komme! Innbyr ikke til å være der mer en man må.


Mere Stringhyller og gjerne en kobberlampe. Jeg har funnet ut at jeg liker hyllene så godt fordi de er så smale. Konstruksjonen blir så "lett".
Og en Utensilo ville vært fint i gangen eller ved arbeidsplassen min.tirsdag 6. januar 2009

Livet leker!

Altså, bildene fra dette hjemmet ,som jeg fant på Skönahem ,er det mest inspirerende jeg har sett på lenge. Sånn kunne jeg lett ha bodd! Elsker hylla, tapeten, sofaen, stolen, teppet og lampene! Og fargene og sammensetningen. Reportasjen heter "Livet leker" og det synes jeg passer godt!
By the way, turkis og rosa er en knæj kombo! Me like :)
(Tror jeg også må finne meg en stubbe et sted...)


søndag 4. januar 2009

Voksdukjakt II


Here we go again... Fant dette virrvarrmønstrete av Sigvard Bernadotte på voksduk. Tror det hadde blitt knall. Men ingen selger dette i Norge!?! Why? Det er jo så fint og stilrent. Må nok til Stockholm snart igjen tror jeg....;) Må bare spare litt pengs først.

lørdag 3. januar 2009

Voksdukjakt...

Jeg er på jakt etter voksduk. Har et spisebord som er gammlet hvor jeg har stiftet fast en voksduk. Nå er den ikke så fin lenger og jeg behøver en ny, frisk en. Disse 3 øverste mønstrene fant jeg på http://stoffogstil.no til en rimelig penge. Lurer litt på "lappeteppe"mønstert.


Disse to nederste er fra http://bantie.se og jeg har blogget om de før, men de er svært så dyre! Hos meg blir de etterhvert ødelagt av tusj og maling og sånt noe. Men kanskje hos noen uten barn? Fine er de i allefall. Noen som har noen andre tips?