fredag 26. september 2008

Finsk design

Marimekko, alltid en favoritt!
Arabia, klassisk design som aldri går av moten!
Digger disse husene!
Mer Marimekko. De fleste tenker kanskje på blomster når det gjelder Marimekko, men de er ikke min favoritt! Synes dette trykket er mye stiligere. Minner meg litt om 60- tallsboka om Vesle svarte Sambo av Helen Bannerman. Totalt politisk ukorrekt i våre dager...
Nydelig ildsted fra Ittalla. Alt dette, og mye mer, kan du kjøpe på http://www.finishdesignshop.com/ om du vinner i lotto på lørdag!

onsdag 24. september 2008

For en utsikt...

Dette er en utsikt de fleste ville blitt inspirert av. Tenk å blogge her ved denne arbeidsplassen. Min utsikt er naboens splitter nye garasje. Ikke like stemningsfullt må jeg si!
Jeg lurer litt på å prøve denne folien som de selger på Designtorget. Noen som har vært borti den? Tenkte jeg skulle ha den på kjøkkenet hvor jeg nå har en gardinkappe nederst. Tror det vil bli mere lys...

søndag 21. september 2008

Kjøkken inspirasjon





Begynner jeg å bli lei farger? For tiden er jeg litt scizofren i hva jeg liker. Alt fra retro til romantisk til minimalisme til industriell stil. Liker liksom så mye. En eller annen fase er jeg i hvertfall inne i. Noen som også er sånn? Vel, fant noen bilder av kjøkken som jeg syntes er fine. Mitt kjøkken har forresten grønne vegger som er noe helt annet en dette. Liker spesielt godt kontrasten mellom gammelt og nytt...



fredag 19. september 2008

Redikker!



Jeg liker ikke å spise redikker, men synes de er svært vakre og dekorative. Den svenske designeren Lotta Kühlhorn har designet de nederste bildene. Hun har også laget noen flotte brett med eplemømster som selges på http://favortitsaker.se/. Skjønner at det er høst, nå har jeg laget innlegg om epler, sopp og redikker. Hvem vet hva det neste blir? Ha en god helg!

Politisk kunst...

I say: Obama for president! (Og ikke noen syk kristenfundamentalist som er mot abort, homofili og generell nestekjærlighet. Hallo,vi lever da i år 2008!)

søndag 14. september 2008

Knagger

Jeg bor i en liten treromsleilighet i en firemannsbolig fra 1948. Derfor er jeg alltid på jakt etter smarte løsninger på oppbevaring. Kroker på vegger og dører er smart og jeg liker at det er litt design over det også. Dørkrokene fra Viable London synes jeg er stilige!

Elefant og hjort fra Haseform.

fredag 12. september 2008

vipp






Vipp har invitert mange kjente personer til å designe sitt eget søplespann. Spannene skal auksjoneres bort og inntektene går til et veldedig formål. Blant kjendisene er Bono, Helena Christensen, Chirsty Thurlington og Karim Rashid. Hvilken passer deg? Jeg tror jeg ville gått for den lilla med skrift! Se fler og by om du vil http://conranusa.com


mandag 8. september 2008

Teak i 2008

Foto: Sofie Andersson
finn.no
finn.no
tradera.com

Teak var svært populært på 50/ 60- tallet. Det er en svært robust og holdbar tresort som kan slipes og oljes om igjen. På grunn av at teakhogst truer store skogområder i Asia, bør man kun kjøpe denne tresorten brukt. Teak har i det siste blitt svært populært og passe godt til en lys, nordisk interiørstil. Fortsatt kan du være heldig å få tak i flotte møbler for liten penge på loppis eller finn.no. Bare se på den lekre toalettkommoden!

onsdag 3. september 2008

Sopp er topp!

Sopp som veggdekor, stilig på et barnerom. Fra http://favoritsaker.se Finnes i flere farger.
Håndlaget sopphus fra Bella Dia. Tror det bor en liten fe der!
Flott stoff fra Almedahls, finnes også som brett og skjærebrett. Jeg har sett at Åhlens har et stoff som minner om dette, men med mer rødt i. De har også bokser i samme mønster. Jeg har også hørt at det er et uvanlig godt soppår i år, så ut i skogen for å plukke alle som tør!