lørdag 27. oktober 2007

Orden i sakene


Skulle ønske jeg hadde slik orden i mine skap. Prøver med jevne mellomrom, men etter kort tid er det kaos igjen. Jeg synes ideen med å ha papir på hyllene er flott. Har også sett noen som tapetserer inni skapene. I mine skap er det en 50-talls tapet. De var der da vi flyttet inn, og jeg har bestemet at de skal få være der. Huset er fra 1948, så tapetet hører liksom til! Men så var det dette med orden slike at man ser tapeten da....

søndag 21. oktober 2007

Muldvarpen

Denne søte muldvarpen så jeg mye på som liten! Koser meg når de sender den nå også. I Finland kan man kjøpe kosedyr med figurene fra serien.
www.myyra.fi

tirsdag 16. oktober 2007

Poetisk


Dette bildet synes jeg stimulerer fantasien. Lurer på hvem der er som går under paraplyen?

Tapet


Dette tapetet av Hanna Heden, en svensk kunster, er veldig flott. Det hadde gjort seg på en fondvegg. Se www.pose4.se for flere mønster.

torsdag 11. oktober 2007


Jeg liker veldig godt når noen bruker standariserte former og bruksgjenstander som utgangspunkt i design, og tilfører noe nytt og moderne. Disse knaggene liker jeg veldig, er så glad i mønster. Tror jeg ville ha gått for den rosa og rød. Designeren bak er svensk og du finner henne her: www.basanderludin.se

tirsdag 9. oktober 2007


Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har en forkjærlighet for ugler i alle varianter. Fant disse uglene på http://www.favoritsaker.se/. Kunne tenke meg å ha de på veggen et sted. More of scaninavia har også ugler i sitt barneservise. De har brukt den talentfulle svenske designeren Isaform. Se http://www.moreof.se/



mandag 8. oktober 2007


Denne sparken er utrolig flott. Den gjør at man nesten lengter etter snø og vinter. Den er laget av et Brooklyn-basert firma som heter Argington. http://www.argington.com/

lørdag 6. oktober 2007

Bøker


Jeg synes det er ganske triste greier det som blir utgitt av interiør og hobbybøker på norske forlag. I forhold til danske og svenske forlag følger de ikke med på nye trender og impulser. Derfor handler jeg bøker når jeg er i Danmark og Sverige. "Rum der rykker" er en fantastisk bok hvor 4 danske stylister har inredet tilsammen 25 rom. Alt fra kjøkken til barnerom. Her er det mange utrolig gode ideer. "Baby Cool" er en bok som viser hvordan man kan lage barneklær av klær man har fra før. Det meste er for baby, men og en god del for større unger. Mange gode ideer å spinne videre på. Bøkene kan bestilles gjennom politikensforlag.dk og bokus.se.

torsdag 4. oktober 2007

PEZ


Sønnen min samler på PEZ-figurer. Han har til nå hatt de på toppen av en tallerkenrekke hvor han har bøker, men nå er det ikke plass til fler. Har sett at det er fint å bruke en smal hyllelist. Denne ideen fant jeg på nettet. Her er det brukt seks pakker med hefte-gummi. Smart!

Fikk vært en tur i byen i dag. Ikke så ofte jeg får tid til det. Jeg var innom en del butikker og kom over dette vintage-tapetet! Så flott, og ekte 70-talls. Jeg kjøpte tre ruller og så ikke så mye av mønsteret før jeg kom hjem. Nå må jeg finne på noe å bruke det til.

tirsdag 2. oktober 2007

Høstferie


Det er godt med en uke ferie. Tid til å roe ned og puste, lese, fikse og ordne ting man aldri rekker. Har mange ting jeg har planer om å fikse, synd tiden går så fort.

Fikk vært en tur på Ikea og kjøpt noen småting jeg trengte. Fant linstoff med mønster på tilbud, 3 meter til 15 kr. Var nedsatt fra 198,- Et fantastisk tilbud. Dagen i dag har gått med til husarbeid, men fikk kjøpt med det nyeste Familyliving. Fantastisk inspirerende. Synd det ikke finnes noe slikt magasin i Norge.